SO

 

Visa världen ur ett politiskt, religöst eller befolkningsmässigt perpsektiv.

ShowWorld visualiserar världen och du kan förutom religion, politik och befolkning t ex titta på krigszoner, utbildning, hälsa och dödsorsaker. ShowWorld tydliggör hur världen ser ut ur ett specifikt perspektiv.

 

Vulkaner, jordbävningar och höga berg på UR.se

Kartan visar vulkaner, jordbävningar och höga berg. Genom en enkel knapptryckning på världskartan berättas en historia om den markerade vulkanen, jordbävningen eller det höga berget.

Fler tips kan du få på Växjö kommuns 1till1-sida: http://entillen.vaxjo.se/2011/11/18/vulkaner-jordbavningar-och-hoga-berg-pa-ur-se/

TeacherOnDemand erbjuder också flertalet illustartiva filmer om bl a jordklotets uppbyggnad, jordbävningar och tsunamis: http://www.teacherondemand.se/video/544/jordbavning.html

Bloggen i undervisningen

– underlättar ämnesövergripande samarbete och ger pedagogen större möjlighet att se och handleda varje individ under själva arbetsprocessen-

Bloggen ger samarbetande pedagoger tillgång till elevernas arbete samtidigt och utan att bära hem alster i pappersformat. Dessutom öppnar bloggen upp för en diksussion kring det skrivna såväl innehåll som språk under själva arbetsprocessen. Eleverna kan också på ett enkelt sätt få tips och idéer från varandra.

 

Bloggen

– ett diskussionsforum i samhällskunskap –

 

 

låter dig resa världen runt och ta del av såväl nya som gamla foton. Jämför Stortorget i Malmö nu och då eller varför inte ta en titt på San Francisco 1967 och fredsmarschen? Vad har hänt? Vad har förändrats och varför? Historypin möjliggör för oss att resa i tiden och uppleva platser som vi känner till  under en annan tidsepok.

 

GoogleArtProject öppnar dörrarna till världens museum och låter besökaren in i minsta detalj  ta en titt på kända konstverk.

 

360cities.net
…en 360 graders rundtur över länder, i städer, byggnader, och under vattnet..

Använd bilder som introduktion och inspiration på dina lektioner.Låt eleverna insupa atmosfären i ett av världens vackraste och äldsta bibliotek i Prag (Strahov Library)

..eller ta en undervattenstur genom världens hav. Med hjälp av 360cities.net kan ni bl a utforska gamla vrak och korallrev. Dina elever ges också möjligheten att vandra runt i ett av de koncentrationsläger som fanns under andra världskriget,